Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med valgfaget Læseklubben

Elsker du at læse? Og elsker du at snakke om det, du læser? Har du savnet at dele dine læseoplevelser med andre? Så er læseklubben på Venø Efterskole et valgfag lige noget for dig.

Vi mødes en gang om ugen, læser dagens tekst, drikker te, spiser småkager og snakker så om, hvad vi har læst.

Der vil være tid til at læse teksten i begyndelsen af timen. Du kan selv komme med ønsker og forslag til tekster, du gerne vil have med i læseklubben. Når alle er færdige med at læse, tager vi turen rundt om bordet, hvor alle får lov at komme med deres umiddelbare holdning til teksten. Derefter er der mulighed for at gå i dybden. Hvad undrede vi os over? Var der noget vi ikke forstod? Er personerne troværdige? Hvordan tolker vi slutningen? Var der noget, der irriterede os ved teksten?

Vi optager vores samtaler på en lydoptager og klipper hver samtale sammen til en podcast, et lyt til Venø Efterskole læser. Ved at tale og lytte til andre og ikke mindst høre, hvad du selv har sagt, bliver du bedre til at forholde dig til litteratur, til at læse litteratur, og du vil måske også opleve glæden ved at få nuanceret og udfordret dit syn på de forskellige tekster gennem vores samtaler.

 

# VENØEFTERSKOLE