Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Rejser, linjerejser og ture med Venø Efterskole

Venø Efterskole tager hvert år på flere rejser og ture både til udlandet og i Danmark. De styrker fællesskabet og giver store oplevelser for alle.

Skitur
I januar tager hele skolen på en uges fælles skitur til Østrig. Her får vi masser af oplevelser, der styrker fællesskabet. Og så er der vel bare ikke noget bedre end at suse ned ad løjperne eller mellem træerne på ski eller snowboard?

Linjefagsrejse
Vores linjer tager hver år på en rejse til udlandet. Rejsen varer en lille uge med indhold og oplevelser, der er tæt forbundet med linjens øvrige aktiviteter.

Vi ønsker at være en efterskole i tiden. Derfor er vi lige nu - hvor klimaet er til debat og krigen i Ukraine raser - i gang med at overveje, hvor vores linjeture fremover skal gå hen. I skoleåret 2023/2024 gennemfører vi turene som du kan læse om her på hjemmesiden eller i skolens folder.

Ture
Igennem hele året tager vi på flere ture både med vores linjefag og hele efterskolen samlet. Vi besøger relevante virksomheder og institutioner, eller opsøger inspirerende, interessante mennesker og miljøer i Danmark og i udlandet.

Linjefagstur Friluftsliv

Havkajak og vandring i Grækenland 2024

På vores udlandsrejse er destinationen i år Grækenland, hvor havkajakken er i centrum. Vi tyvstarter på denne måde kajaksæsonen ved at tage sydpå, hvor vandet er dejlig lunt. Der sættes fokus på at få en kilometer i armene, roteknik, navigation og vi skal ro i strømmende vand.

Derudover skal vi udforske Grækenlands kyster, springe fra klipper, snorkle i middelhavets krystalklare hav og bestige de lokale bjergtoppe. 

Du kommer til at bo i små hytter, hvor du sammen med dine linjekammerater skal stå for at handle ind og lave mad.

Turen byder på et tæt program, men vi prioriterer også tid til at nyde oplevelserne og til at lade de gennemlevede udfordringer fæstne sig i selvtilliden.

Læs mere om Friluftsliv - tryk her

Efterskole rejse Grækenland

Linjefagstur Surf & Sejlads

Surf ved surfspots som Fuerteventura eller Hurghada eller sejl i den Saroniske Golf ud for Athen med Surf & Sejlads

På Surf & Sejlads kan du vælge mellem to udlandsrejser, der begge vil udvikle og udfordre dine evner på vandet. Begge rejser vil gå til varmere vande i det helt tidlige forår, og vil således tyvstarte sæsonen, mens hjemlige vandhunde stadig står og tripper på land.

Er du surfer, går turen til surfspot som Fuerteventura eller Hurghada, der med sine blide vinde, hvide strande og masser af vind er ideel for al slags surfing på alle niveauer. Det milde klima gør, at vi kan være på vandet hele dagen og efter en intens uge komme hjem med sol og vind i håret og trimmet teknik.

Sejlerne sætter kurs mod den Saroniske Golf ud for Athen og en uge i op til 50-fods turbåd med plads til 10 personer.

Turen er kulminationen på træningen i vores egne mindre både og den teoretiske lære, og målet er, at du i løbet af ugen opnår færdigheder til selv at stå med det store ansvar som bådens skipper. Du får også indblik i planlægningen af en større sejltur; fra proviantering og kortlæsning til udfordrende havnemanøvrer.

Der bliver nok at lave på båden, men vi vil selvfølgelig også nyde turen, tage dybe indåndinger i det græske øhav og lader de store indtryk sætte sig grundigt fast - for at sejle er også at flyde.

Læs mere om Surf & Sejlads - tryk her

Linjefagstur Forfatterlinjen

Gå i fodsporene på 50’ernes rastløse beatgeneration på Manhattan i New York, eller slentre med James Joyce i Dublins snævre stræder med Forfatterlinjen

Studieturen på forfatterlinjen går hvert år til en international storby. Som en modvægt til skriveboblen og isolationen på Venø søger vi mod den pulserende civilisation og de store fællesskaber. Fra den frie naturs orden til asfaltjunglens anarki.

De store metropoler er også litterære hovedstæder, hjemsted og udspring for et væld af strømninger, der har haft stor betydning for hvordan, vi i dag opfatter det at skrive. Vi vil både dykke ned i den dybe kulturhistorie og løfte os op og indsnuse de allerøverste essenser i tiden.

Destinationen kan skifte fra år til år. De seneste år har vi været i New York, den søvnløse by, hvor menneskeliv overalt hvirvler sig ind og ud af hinanden og fortællinger opstår på hvert gadehjørne. Her har vi blandt meget andet mødt danske forfattere bosiddende i New York, som Mikkel Rosengaard, der fortalte om arbejdet med sin debutroman og dens vej til det amerikanske bogmarked. Vi har også overværet paneldebatter og fået forfattertips under den store årlige festival for ungdomslitteratur, The New York City Teen Author Festival. Og ind imellem og ved siden af det hele har vi forsøgt bare at flyde så meget med som muligt og indtage noget af den energi og vibration, der er så stor en del af oplevelsen af New York. Intet sted er så trykkogende opadstræbende og indhyllet i bristefærdige drømme; luften i New Yorks gader er tyk af jagten på skæbne.

Ingen ved, hvor den næste studietur ender. Det kan lige så godt være Paris, Wien eller Dublin. Men uanset hvor vi tager hen, gør vi det med alle sanser på vid gab, vi gør det, for at vi hver især kan tage vores stykke af den store verden med hjem - til evig eje og inspiration.

Læs mere om Forfatterlinjen - tryk her

Efterskole med rejse til New York
Efterskole rejse til Dublin

Linjefagstur Kunstlinjen

Studietur til Kulturhovedstaden - New York

Med Street Art som et af linjens hovedspor er en tur til New York, grafittiens vugge, både helt selvfølgelig og lidt af en drøm.

Vi tjekker ukueligt udsmykkede gader og gyder i Brooklyn og Williamsburg og deltager i workshops med lokale kunstnere.

På det hippe Whitney Museum på kanten af Manhattan ser vi moderne amerikansk kunst og udenfor byen, en smuk togtur nordpå langs Hudsonfloden, byder Dia:Beacon på storslåede rum, installationer og skulpturer.

Vi skal selvfølgelig også forbi klassiske berømtheder som MoMa og Guggenheim, men vi skal også bare lade os flyde med og synke ind i den summende New Yorker-atmosfære og lade vibrationerne bundfældes i byens grønne åndehuller som Central Park eller Washington Square Park.

Senere vil disse indtryk og stemninger uundgåeligt kunne spores i jeres ideer og værker.

Læs mere om Kunstlinjen - tryk her

# VENØEFTERSKO