HUSK besøgsdag søndag d. 8. september kl. 14-16 - se mere her

Tilmeld

dig som elev

klik her


Book en

rundvisning

klik her


Åbent hus

klik her

Rejser, linjerejser og ture med Venø Efterskole

Venø Efterskole tager hvert år på flere rejser og ture både til udlandet og i Danmark. De styrker fællesskabet og giver store oplevelser for alle.

Skitur
Først på året tager hele skolen på en uges fælles skitur til Østrig. Her får vi masser af oplevelser, der styrker fællesskabet. Og så er der vel bare ikke noget bedre end at suse ned ad løjperne eller mellem træerne på ski eller snowboard?

Linjefagsrejse
Vores linjer tager hver år på en rejse til udlandet. Rejsen varer en lille uge med indhold og oplevelser, der er tæt forbundet med linjens øvrige aktiviteter.

Ture
Igennem hele året tager vi på flere ture både med vores linjefag og hele efterskolen samlet. Vi besøger relevante virksomheder og institutioner, eller opsøger inspirerende, interessante mennesker og miljøer i Danmark og i udlandet.

Linjefagstur Natur & Friluftsliv

Klippeklatring i Frankrig eller Havkajak i Grækenland med Natur & Friluftsliv

På den afsluttende udlandsrejse kulminerer årets forskellige undervisningsforløb og mindre ekspeditioner. Vi tilrettelægger turen efter deltagerne og planlægger det endelige rejsemål blandt en række specialdestinationer, som vi samarbejder med.

Hvad end det bliver klippeklatring i Frankrig eller Norge, udvikling af padleteknik på floder i Østrig eller havkajak i havet ud for Grækenland, bliver turen den ultimative, styrkende oplevelse sammen med dine linjekammerater.

Uanset destination kommer vi til at afprøve vores færdigheder inden for klatring, vandring, havkajak, kano, mountainbike og snorkling. Vi overnatter i det fri; i shelters, almindelige telte eller lavvu – det traditionelle samiske tipitelt.

Maden laver vi selvfølgelig også på naturligste vis; enten over bål eller grill, gerne tilsat friske ingredienser fra skovbund, træer og buske, og når vi vandrer i bjergene står den på tilpasset frysetørret trekkingkost.
Turen byder på et tæt program, men vi prioriterer også tid til at nyde oplevelserne og til at lade de gennemlevede udfordringer fæstne sig i selvtilliden.

Rejsen giver dig endvidere indsigt i, hvordan du selv kan planlægge lignende ture, der udvikler og udfordrer dit friluftsliv.

Læs mere om natur & Friluftsliv - tryk her

Efterskole med masser af klatring

Efterskole rejse Grækenland

Linjefagstur Surf & Sejlads

Surf ved surfspottet Fuerteventura eller sejl i den Saroniske Golf ud for Athen med Surf & Sejlads

På surf og sejlads kan du vælge mellem to udlandsrejser, der begge vil udvikle og udfordre dine evner på vandet. Begge rejser vil gå til varmere vande i det helt tidlige forår, og vil således tyvstarte sæsonen, mens hjemlige vandhunde stadig står og tripper på land.

Er du surfer går turen til det berømte surfspot Fuerteventura, den næststørste af De Kanariske Øer, der med sine blide, hvide strande og masser af vind er ideel for al slags surfing på alle niveauer. Det milde klima gør, at vi kan være på vandet hele dagen og efter en intens uge komme hjem med sol og vind i håret og toptrimmet teknik.

Sejlerne sætter kurs mod den Saroniske Golf ud for Athen og en uge i f.eks. en Bavaria 46-fods turbåd med plads til 10 personer.

Turen er kulminationen på træningen i vores egne mindre både og den teoretiske lære, og målet er, at du i løbet af ugen opnår færdigheder til selv at stå med det store ansvar som bådens skipper. Du får også indblik i planlægningen af en større sejltur; fra proviantering og kortlæsning til udfordrende havnemanøvrer.

Der bliver nok at lave på båden, men vi vil selvfølgelig også nyde turen, tage dybe indåndinger i det græske øhav og lader de store indtryk sætte sig grundigt fast - for at sejle er også at flyde.

Læs mere om Surf & Sejlads - tryk her

Linjefagstur Forfatterlinjen

Gå i fodsporene på 50’ernes rastløse beatgeneration på Manhattan i New York, eller slentre med James Joyce i Dublins snævre stræder med Forfatterlinjen

På forfatterlinjen er det oplagte rejsemål den moderne civilisations kerne: Storbyen. Der, hvor historier udspiller sig hvert eneste minut og skæbner ændres om hvert gadehjørne. Kort sagt: Hvor mennesker mødes og fortællinger opstår.

Litteraturhistorien er spækket med byer med vibrerende forfattermiljøer. Vi kunne gå i fodsporene på 50’ernes rastløse beatgeneration på Manhattan i New York. Eller slentre med James Joyce i Dublins snævre stræder. Måske sidde på café Les Deux Magots i Paris, hvor Hemingway og de andre sad og formede deres karakterer ud af menneskemylderet, der flød forbi.

Det bliver undtagelsen fra det ensomme skriverliv, det omvendte af skriveboblen på Venø.

I en uge tager vi ud i verden og tager verden ind i os, fanger pulsen i en af de store metropoler, der også er litterære hovedstæder. Vi vil åbne for sanserne og søge inspirationen og undersøge, hvad det gør ved skriften, når de fysiske omgivelser ændrer sig. Vi vil opstøve oplæsninger og bogreceptioner, forlag og forfatterkredse. Frem for alt vil vi indfange den store verden og tage hver vores stykke med hjem til evig eje.

Læs mere om Forfatterlinjen - tryk her

Efterskole med rejse til New York
Efterskole rejse til Dublin

Linjefagstur Kunst & Design

Studieturen til New York bringer os helt tæt på verdens største kunstværker og de nye strømningers udspring.

Med Street Art som et af linjens hovedspor er en tur til New York, grafittiens vugge, både helt selvfølgelig og lidt af en drøm.

Vi tjekker ukueligt udsmykkede gader og gyder i Brooklyn og Williamsburg og deltager i workshops med lokale kunstnere. 

På det hippe Whitney Museum på kanten af Manhattan ser vi moderne amerikansk kunst og udenfor byen, en smuk togtur nordpå langs Hudsonfloden, byder Dia:Beacon på storslåede rum, installationer og skulpturer.

Vi skal selvfølgelig også forbi klassiske berømtheder som MoMa og Guggenheim, men vi skal også bare lade os flyde med og synke ind i den summende New Yorker-atmosfære og lade vibrationerne bundfældes i byens grønne åndehuller som Central Park eller Washington Square Park.

Senere vil disse indtryk og stemninger uundgåeligt kunne spores i jeres ideer og værker.

Læs mere om Kunst & Design linjen - tryk her

Efterskole med rejse til New York
Efterskole rejse til New York

HVAD SKER DER ?

# VENØEFTERSKOLE