Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med Forfatterlinje

Slip ordene løs, del din skriveglæde med andre og få udgivet din egen bog på Venø Efterskoles forlag.

Ord i livet, liv i ordet

På Venø Efterskoles forfatterlinje tager vi udgangspunkt i din drøm om at skrive, din lyst til at fortælle og give ordene liv. Gennem øvelser og vejledning vil vi gerne gøre din skrivning endnu mere spændende og sammen med dig udvikle lige netop din personlige skrivestil. Vi arbejder meget med den sproglige bevidsthed, kunsten at skrive klart og præcist. Vi skriver om det nære og det fjerne, om stort og småt, om hvad der rører sig i dig og mig, i os og dem, i den virkelige verden og de verdener, vi selv finder på. Vi har stor vægt på læsning af egne tekster, men inddrager også værker af kendte forfattere til inspiration. Du vil komme til at afprøve forskellige genrer og stilarter, nye og anderledes tekstformater. Vores tilgang til skrivningen er nysgerrig og eksperimenterende; en tekst er en undersøgelse og i kreativ skrivning er der intet, der er forkert. Vores forfatterlokale er et laboratorium, hvor vi hele tiden prøver os frem, leger med sproget og lader sproget lege med os. Vi gør meget ud af at skabe et rum, hvor alle har lyst til at dele deres tanker og deres tekster med hinanden, hvor alle føler sig trygge og gerne både vil give og modtage ærlig og konstruktiv respons. For det at skrive er også at tale om det skrevne.

Forfatterlinje på Venø Efterskole

Udgiv din første bog

Dit hovedprojekt på Forfatterlinjen er at skrive din egen bog. Du bestemmer helt selv, om du vil opfinde et medrivende fantasy-univers, udtænke en nervepirrende krimi eller skabe en provokerende, bevægende digtsamling. Og meget gerne noget helt fjerde. En bog kan være næsten hvad som helst og genrer er til for at blive fornyet. Uanset hvad, vil du træne kunsten at disponere over et stort sammenhængende materiale eller tænke uafhængige, enkelttekster ind i et samlet værk.

Du får brug for al din inspiration, kreativitet og begejstring. Og en smule selvdisciplin. Heldigvis er hjælpen lige ved hånden og vi står klar til at skabe de bedste rammer, så du kan forløse dit manuskript.

Du kommer igennem hele processen; fra den første spirende idé over manuskriptudvikling til afsluttende korrektur og layout af omslag. Bogen sættes op i samarbejde med en professionel grafiker og vi er på trykkeriet til trykstart og ser, hvordan vores bøger får krop og kommer til verden og pludselig kan tages og føles på.

Hver bog er en officiel udgivelse og det betyder, at udover at pynte hjemme i din egen reol kommer den også til at stå på hylden på landets statsbibliotek. Bogen vil altså findes derude i den virkelige verden og denne nok så væsentlige detalje kan vi ret godt lide. På Venø fejrer vi selvfølgelig udgivelsen med reception for venner og familie, med boblende skåltaler og oplæsning - lige efter bogen.

Drømmen og den rigtige værktøjskasse

På Venø Efterskoles forfatterlinje tager vi udgangspunkt i din drøm og lyst til at skrive. Gennem øvelser, råd og vejledning vil vi gerne give dig endnu mere lyst og gøre dig endnu bedre. Og finde din personlige skrivestil. Vi arbejder meget med den sproglige bevidsthed, kunsten at skrive klart og præcist. Vi har stor vægt på læsning af egne tekster, men inddrager også kendte værker til forbilledlig inspiration. Du vil afprøve forskellige genrer og stilarter, teknikker til at finde og fastholde din inspiration, og du vil - særligt i forbindelse med bogprojektet - lære at disponere over et stort materiale.

Inspirationer hjemme og ude

Vi har masser af inspiration at hente i den varierede natur lige uden for døren; smukke strande, forblæste enge, vindbøjede træer og et rigt dyreliv. Og det hele ændrer sig med årstidernes gang over landet. Indenfor i forfatterlokalet, Horisonten, inspirerer vi hinanden. En gruppe unge, der elsker at skrive, elsker også at snakke om at skrive. Vi udveksler overrumplende plottwists, skarpe replikker, fængslende karakterer eller pudser og drejer på ordene så lige præcis dét særlige lys skinner gennem sætningerne. Noget bliver hængende i baghovedet og finder vej til den næste indledning eller afslutning, en senere dialog eller personbeskrivelse.

Efterskoleår som forfatter

Linjerejse til New York

På Forfatterlinjen er det oplagte rejsemål den moderne civilisations kerne: Storbyen. Den store linjerejse går derfor til de evigt lysende gader i New York. Der, hvor historier udspiller sig hvert sekund, hvor skæbner ændres om hvert gadehjørne. New York er den vestlige verdens mest fortryllende æble og vi mæsker os i store bidder. Vi møder danske forfattere, der fortæller om deres skriveliv over there, vi besøger berømte boghandlere og museer, går til digtoplæsninger, koncerter og teaterforestillinger. Rundt om og ind imellem det vigtigste af det hele: gaderne og menneskene, skyskraberne og subwayen, byens myldrende millionpuls; New York er et uudtømmeligt galleri, en filmkulisse til alle sider, et evighedsteater og vi indsnuser og nedskriver alt, hvad vi kan, midt i det hele. Linjerejsen bliver undtagelsen fra det ensomme skriverliv, det omvendte af skriveboblen på Venø.

Læs mere om linjerejse med Forfatterlinjen - tryk her

Skirejse med Venø Efterskole

Snowboard eller alpin

Der bliver også action, når vi tager på den årlige skitur sammen med efterskolens andre linjehold.
Vi vælger en destination i Østrig, Norge eller Frankrig, så vi får optimale forhold.

Her vælger du selv, om du vil køre alpin eller snowboard – og der er undervisning, så du kan udvikle din stil og teknik, uanset niveau.

Skituren er et af årets højdepunkter og styrker fællesskabet rigtig meget, fordi hele skolen er afsted sammen.

Det bliver fedt -  du kan allerede godt begynde at glæde dig :0)

Valgfag ud over dit linjefag

Hver uge har du 2 moduler med valgfag, hvor du kan vælge emner fra linjefagene, eller prøve noget andet indenfor sport, sprog eller kreative fag.

Du skifter valgfag flere gange i løbet af året, så der er mulighed for at prøve flere forskellige ting.

I skoleåret 2023/2024 tilbyder vi bl.a.:

 • Havkajak
 • Surf/sejlads
 • Collage
 • Strik
 • Krea
 • Maleri
 • Boldspil
 • Bogklubben
 • Korpset
 • Jagttegn
 • Stormester
 • Guitar
 • Adventure Race
 • Træklatring
 • Vægklatring/bouldering
 • Mindfulness
 • Boldspil
 • Kager der smager

# VENØEFTERSKOLE