Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

 

Efterskoleår med Forfatterlinje

Idé, proces og personlighed. Skriveteknik og hårdt arbejde. Få udgivet din bog på Venø Efterskoles eget forlag

Dit univers - din drøm

Uanset om du går efter at opfinde et medrivende fantasy-univers, udtænke en nervepirrende krimi eller skabe en provokerende eller bevægende digtsamling, så er lysten den bærende kraft.

Resten handler om skriveteknik, inspiration, kreativitet og hårdt arbejde.

Udgiv din første bog

Dit hovedprojekt på forfatterlinjen er at skrive din egen bog, der bliver udgivet ved skoleårets slutning. Du kommer igennem hele processen; fra den første spirende idé over manuskriptudvikling til afsluttende korrektur og layout af omslag, og du får afprøvet de skriveværktøjer, du har arbejdet med i den første del af skoleåret. Bogen er en officiel udgivelse og bliver selvfølgelig fejret med reception, taler og oplæsning - lige efter bogen.

Forfatterlinje på Venø Efterskole

Fra ide til salg

Foruden vores egne undervisere kommer du til at møde flere etablerede forfattere, der fortæller om deres skriveprocesser og giver gode tips og tricks, som du kan bruge i dit arbejde på skolen og i fremtiden.

Foruden selve skriveprocessen giver vi dig vigtig viden om hele branchen og det at udgive en bog. Redigering, forlagskontrakt, bogdesign, markedsføring, udgivelse, distribution og salg.Vi tager ud af huset til forlag, biblioteker og boghandlere.

Drømmen og den rigtige værktøjskasse

På Venø Efterskoles forfatterlinje tager vi udgangspunkt i din drøm og lyst til at skrive. Gennem øvelser, råd og vejledning vil vi gerne give dig endnu mere lyst og gøre dig endnu bedre. Og finde din personlige skrivestil. Vi arbejder meget med den sproglige bevidsthed, kunsten at skrive klart og præcist. Vi har stor vægt på læsning af egne tekster, men inddrager også kendte værker til forbilledlig inspiration. Du vil afprøve forskellige genrer og stilarter, teknikker til at finde og fastholde din inspiration, og du vil - særligt i forbindelse med bogprojektet - lære at disponere over et stort materiale.

Inspirationen lever

Vi har masser af inspiration at hente i den varierede natur lige uden for døren; smukke strande, forblæste enge, vindbøjede træer og et varieret dyreliv. Og det hele ændrer sig med årstidernes gang over landet.

Indenfor inspirerer vi hinanden. En hel gruppe unge, der elsker at skrive og drømmer om at leve af det. På skrivestuen går snakken om geniale hovedpersoner, og der udveksles skæve synsvinkler, tanker og ideer. Noget bliver hængende i baghovedet – og pludselig er den der: Den helt rigtige indledning eller slutning, den perfekte replik, opbygning eller personbeskrivelse.

Vi gør meget ud af at skabe vores eget rum med plads til dele tanker og tekster og med den nødvendige tryghed for at man kan give og modtage ærlig og konstruktiv respons.

Efterskoleår som forfatter

Den store linjerejse går hvert år til en stor, international metropol. Vi følger i nogle af litteraturhistoriens berømte fodspor, hvad end det er i de evigt lysende gader i New York eller Dublins snævre stræder

På forfatterlinjen er det oplagte rejsemål den moderne civilisations kerne: Storbyen. Der, hvor historier udspiller sig hvert minut, hvor skæbner ændres om hvert gadehjørne.

I 2019 kunne vi gå i fodsporene på 50’ernes rastløse beatgeneration på Manhattan i New York, opsøge Hemingways Paris eller slentre med James Joyce i Dublins gader og gyder.

I 2021 gik turen til Bornholm, hvor vi fordybede os i de mange lokale forfattere, og ligesom dem lod vi os inspirere til selv at skrive tekster, som vi læste op af på en afsluttende fernisering.

Det bliver undtagelsen fra det ensomme skriverliv, det omvendte af skriveboblen på Venø.

Læs mere om linjerejse med Forfatterlinjen - tryk her

Skirejse med Venø Efterskole

Snowboard eller alpin

Der bliver også action, når vi tager på den årlige skitur sammen med efterskolens andre linjehold.
Vi vælger en destination i Østrig, Norge eller Frankrig, så vi får optimale forhold.

Her vælger du selv, om du vil køre alpin eller snowboard – og der er undervisning, så du kan udvikle din stil og teknik, uanset niveau.

Skituren er et af årets højdepunkter og styrker fællesskabet rigtig meget, fordi hele skolen er afsted sammen.

Det bliver fedt -  du kan allerede godt begynde at glæde dig :0)

Valgfag ud over dit linjefag

Hver uge har du 2 moduler med valgfag, hvor du kan vælge emner fra linjefagene, eller prøve noget andet indenfor sport, sprog eller kreative fag.

Du skifter valgfag flere gange i løbet af året, så der er mulighed for at prøve flere forskellige ting.

I skoleåret 2023/2024 tilbyder vi bl.a.:

 • Havkajak
 • Surf/sejlads
 • Collage
 • Strik
 • Krea
 • Maleri
 • Boldspil
 • Bogklubben
 • Korpset
 • Jagttegn
 • Stormester
 • Guitar
 • Adventure Race
 • Træklatring
 • Vægklatring/bouldering
 • Mindfulness
 • Boldspil
 • Kager der smager