Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Multihal på Venø Efterskole

Hallen på Venø Efterskole giver mulighed for at dyrke klatring, skate, fitness og boldspil hele året rundt.

Med klatrevæg, boldbaner og fitness-lokale er der tale om en multihal, der lægger rammer til både undervisning, fællesaktiviteter og aktiviteter i fritiden.

I idrætstimerne vil du opleve mange forskellige aktiviteter lige fra boldspil til klatring og styrketræning. Du kommer til at deltage i alt fra turneringer i høvdingebold eller hockey til dans eller skøre lege, der bringe lidt sved og mange gode grin. Også i valgfagene er der mulighed for at vælge sig ind på hold, der udnytter multihallens faciliteter.

I fritiden er hallen åben og for det meste drøner musikken ud af højtalerne, mens der er forskellige aktiviteter i gang.

Boldbaner
Et efterskoleår med volley, basket, håndbold eller badminton som valgfag eller som hyggelig aktivitet i fritiden.
Kan du lide at udfordre dig selv med bold eller ketsjer, så giver banerne i hallen dig alle mulighederne for det. Efterskolen råder over net og basisudstyr til mange forskellige boldspil, som benyttes i både valgfag og idrætsundervisning, men som også er tilgængelige i fritiden.

Der er både i hverdagene og i weekenderne rig mulighed for at udfordre kammeraterne eller måske en lærer.

Klatrevæg
Klatrevæggen giver mulighed for udfordringer, uanset om du er nybegynder eller øvet, når du tager på efterskole.

Efterskolens 150 m² store klatrevæg er en kombineret bouldervæg og klatrevæg. Både boulder- og klatrevæggen byder på mange forskellige rute, og er derfor velegnet til både begyndere og erfarne klatrere. Alle elever introduceres til brug af væggen og tilhørende sikkerhed i den første uge af skoleåret, hvorefter væggen er til fri afbenyttelse.

På bouldervæggen er du ikke afhængig af reb, sele eller andet sikringsgrej, men kan uden forudgående kundskaber gå i gang med at udforske klatring. Under klatrevæggen findes et godkendt faldunderlag, der sikre at du ikke kommer til skade, når du udforsker væggen og dine egne evner som cliffhanger.

Har du Friluftliv, eller vælger du klatring som valgfag, vil du blandt andet lære at sikre andre. Derefter vil du have mulighed for at klatre med topsikring sammen med dine kammerater i fritiden og dermed benytte hele væggen. Klatrevæggen giver derfor mulighed for mange timers træning både i klatring og med sikringsteknikker.

Du behøver ikke medbringe særlige sko eller kalk; begge dele findes ved væggen.

Fitness
Kan du lide at træne og holde dig i form, kan skolens fitness-lokale frit benyttes, mens du er på efterskole.
Venø Efterskole råder over et veludstyrret fitnesslokale med maskiner, løbebånd, vægte og bænke, der sætter dig i stand til at fortsætte den træning, du allerede dyrker hjemme. Har du ikke tidligere prøvet kræfter med et fitness-lokale, kan du få hjælp af en lærer til enkelte øvelser eller måske til at planlægge dit helt eget program.

I den første uge på efterskolen introduceres alle til lokalet og maskinerne, herefter er lokalet til fri afbenyttelse i fritiden.

Du kan vælge fitness som valgfag. Her vil der være fokus på, at du netop lærer at tilrettelægge et personligt træningsprogram for eksemple med fokus på styrke eller kondition.

Fitnesslokalet benyttes desuden i idrætsundervisningen og i linjefagene.

 

# VENØEFTERSKO