Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskole med Surf & Sejlads

Sejlads eller wind- eller kitesurf? Begynder eller øvet? Venø Efterskole giver dig optimale forhold

Surf & Sejlads har plads til dig, der har drømmen om at flyve hen over vandet eller slå de stærkeste konkurrenter i en klassisk kølbådssejlads – og til dig, der har lysten til at lære det hele fra bunden. Nybegynder eller rutineret, vi udfordrer dig på dit niveau. Det er altså ikke noget krav, at du kan surfe og sejle, men du skal have lyst til begge dele.

Vi sejler i bådtyperne Aira 22 og Match 28, som vi bruger til både kapsejlads og ture. Vi har surfudstyr til alle niveauer. Har du dit eget surfgrej, tager du selvfølgelig bare det med. Kiteudstyr skal du altid selv medbringe.

Sejlads på Venø Efterskole

Sejler- og surfskole

På vandet er sejladsundervisningen delt i to: Kapsejlads og tursejlads. Du lærer at begå dig i et felt og læse banen og vinden bedst muligt – og du opdager glæden ved afstressende tursejlads i hyggeligt selskab med gode kammerater.

Undervisning i surf tager udgangspunkt i niveau og interesse hos den enkelte – du arbejder altså ud fra din egen individuelle plan, der tager højde for dine interesser og ambitioner.

Foruden windsurfing giver vores surfskole dig mulighed for at prøve både paddelsurf og stand-up paddel surfing (SUP). Hvis du har dit eget udstyr og kan bruge det uden hjælp, så er der også mulighed for kitesurfing.

Efterskoleår med Sejlads

Kombiner et efterskoleår med gode oplevelser og en uddannelse som sejler. Tursejlads, havnemanøvre og kapsejlads - øvelser med dig ved roret som styrmand.

Ombord på vores Aira 22’ere eller Match 28'ere arbejder I tæt sammen i et team, og du bliver udfordret, uanset om du starter din sejlkarriere nu, eller du i forvejen har en stor erfaring.

Efterskoleår med masser af kitesurfing

Efterskoleår med matchrace

Tempofyldt duel på vand.

Du styrker dine evner til at tænke taktisk og kombinere et højt teknisk niveau i håndtering af båden med teamwork under pres.

Vi træner i vores egne Match 28-både og konkurrerer gerne mod hinanden.

Mulighed for masser af Windsurfing

Kombiner et efterskoleår med masser af vind i sejlet og samvær på stranden.

Er du til freestyle, slalom, foil eller skal du først prøve kræfter med windsurfing? Venø Efterskole giver dig optimale vilkår.

Beliggende på en lille ø i den vestlige del af Limfjorden har vi både masser af vind og muligheden for altid at sejle i pålandsvind.

Surferlinje på Venø Efterskole
Efterskoleår med masser af kitesurfing

Efterskoleår med Kitesurfing

Fart og spænding til vands og i luften. Fladt vand og stabil vind.

På Venø Efterskole kan du kitesurfe under de bedst tænkelige forhold.

Du skal på forhånd kunne sejle sikkert blandt andre uden at have brug for hjælp. Du skal selv medbringe udstyr.

Har du aldrig kitesurfet før, men brænder for at prøve, har du mulighed for at blive introduceret for kitesurfing og tage et begynderkursus på øens østside i østenvind.

Som nybegynder uden eget udstyr skal du regne med en egenbetaling på kr. 2500,- til opstartskursus uanset om det sker hjemme på linjefaget eller på vores linjetur.

Linjerejserejse med Surf & Sejlads

Wind- eller kitesurf ved surfspots som Fuerteventura eller Hurghada eller sejl i den Saroniske Golf ud for Athen med Surf & Sejlads

Vi ønsker at være en efterskole i tiden. Derfor er vi lige nu - hvor klimaet er til debat og krigen i Ukraine raser - i gang med at overveje, hvor vores linjeture fremover skal gå hen.

I 2019 valgte eleverne på Surf & Sejlads mellem to udlandsrejser, der begge vil udvikle og udfordre dine evner på vandet. Begge rejser vil gå til varmere vande i det helt tidlige forår, og vil således tyvstarte sæsonen, mens hjemlige vandhunde stadig står og tripper på land.

Er du surfer, går turen til surfspot som Fuerteventura eller Hurghada, der med sine blide vinde, hvide strande og masser af vind er ideel for al slags surfing på alle niveauer. Det milde klima gør, at vi kan være på vandet hele dagen og efter en intens uge komme hjem med sol og vind i håret og trimmet teknik.

Sejlerne sætter kurs mod den Saroniske Golf ud for Athen og en uge i op til 50-fods turbåd med plads til 10 personer.

Turen er kulminationen på træningen i vores egne mindre både og den teoretiske lære, og målet er, at du i løbet af ugen opnår færdigheder til selv at stå med det store ansvar som bådens skipper. Du får også indblik i planlægningen af en større sejltur; fra proviantering og kortlæsning til udfordrende havnemanøvrer.

Der bliver nok at lave på båden, men vi vil selvfølgelig også nyde turen, tage dybe indåndinger i det græske øhav og lader de store indtryk sætte sig grundigt fast - for at sejle er også at flyde

I 2021 sejlede alle Surf&Sejlads elever rundt om Fyn i 42-fods turbåde. På turen fik alle prøvet deres evner som sejlere af, og fællesskabet på linjen var i fokus.

I 2024 drager hele Surf&Sejlads igen til den Saroniske Golf ud for Athen for at sejle.

Valgfag ud over dit linjefag

Hver uge har du 2 moduler med valgfag, hvor du kan vælge emner fra linjefagene, eller prøve noget andet indenfor sport, sprog eller kreative fag.

Du skifter valgfag flere gange i løbet af året, så der er mulighed for at prøve flere forskellige ting.

I skoleåret 2023/2024 tilbyder vi bl.a.:

 • Havkajak
 • Surf/sejlads
 • Collage
 • Strik
 • Krea
 • Maleri
 • Boldspil
 • Bogklubben
 • Korpset
 • Jagttegn
 • Stormester
 • Guitar
 • Adventure Race
 • Træklatring
 • Vægklatring/bouldering
 • Mindfulness
 • Boldspil
 • Kager der smager

Snowboard eller alpin

Der bliver også action, når vi tager på den årlige skitur sammen med efterskolens andre linjehold.
Vi vælger en destination i Østrig, Norge eller Frankrig, så vi får optimale forhold.

Her vælger du selv, om du vil køre alpin eller snowboard – og der er undervisning, så du kan udvikle din stil og teknik, uanset niveau.

Skituren er et af årets højdepunkter og styrker fællesskabet rigtig meget, fordi hele skolen er afsted sammen.

Det bliver fedt -  du kan allerede godt begynde at glæde dig :0)

# VENØEFTERSKOLE