Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Valgfaget maleri på Venø Efterskole

Lad penslen tale i Venø Efterskoles atelier

Valgfaget Maleri udforsker den klassiske billedkunst – med et moderne twist.

Maleriet er en af vores ædleste og ældste kunstarter. Til alle tider har billeder illustreret og undersøgt den menneskelige tilværelse, nu mere end nogensinde, synes det. Billedsproget er en oversættelse af tanker og tale og dets sprog udgøres af komposition, farve og stilistik; det er det, vi skal arbejde med.

I valgfaget Maleri er det penslen, der taler. Du vil blive fortrolig med formen gennem forskellige tegneøvelser og teoretiske tilgange, der åbner og tilbyder forståelser af billedkunstens gengivelser og fortolkninger af verden omkring os.

Derudover vil du med inspiration fra et eksisterende værk, fortolke tema, farvekombination eller hvad end, der har vakt din interesse, og dermed skabe et nyt værk med udgangspunkt i det oprindelige; din egen forlængelse af kunsthistorien. Du vælger selv, alt er muligt; fra Leonardos ”Mona Lisa” til Warhols ”Soup Cans”.

Du bliver ledt grundigt gennem hver enkelt fase frem mod det endelige værk og det hele afsluttes med en udstilling og festlig fernisering efter traditionel opskrift: Skåltale, bobler og pindemadder.

 

# VENØEFTERSKO