Besøg skolen til Åbent hus - Se mere her

Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med Mindfulness på Venø Efterskole

I valgfaget Mindfullness på Venø Efterskole handler det om at blive bedre til at være til stede i nu’et.

Når vi er fuldt opmærksomme på det, vi gør, når vi gør det, vil vi over tid opleve en dybere fornemmelse af nærvær og meningsfuldhed i det, vi foretager os.

For nogle mennesker fylder tankerne om fremtiden så meget, at de sjældent er fuldt tilstede i nu'et. De går måske og glæder sig til den dag, de får en kæreste, en succesfuld karriere eller begynder at tjene gode penge. Den dag, begynder deres liv for alvor, tænker de. Men i virkeligheden så er livet allerede for længst begyndt. Vores lykke afhænger ikke af ydre omstændigheder som karriere eller rigdom. Lykken kommer nemlig ikke ude fra. Den kommer inde fra os selv. Man kan sagtens have succes og alligevel føle tomhed. Og man kan eje ingenting og føle rigdom.

Mindfulness går ud på at vågne op til det liv, du har lige nu. Ikke det liv, der har været, eller som måske vil komme. Men at vågne op til det liv, der er i dette øjeblik, på en måde, hvor du er venlig og accepterende overfor dig selv.

I mindfulness-valgfag mødes vi en gang om ugen og øver os i at være tilstede. Vi mediterer, laver åndedrætsøvelser, bodyscan, yoga og stresser af gennem kunstterapi. En mindfulnessøvelse på holdet kan også være at spise et æble med fuld opmærksomhed eller gå en tur, hvor du suger alle indtryk til dig – lydene, lugten, farverne, måden din krop bevæger sig på.

Din fremtid har helt sikkert godt af, at du lærer at være mest muligt til stede her i nutiden.