Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med Surf og sejlads som valgfag på Venø Efterskole

For dig, der ikke kan få nok eller bare gerne vil prøve for sjov, er surf og sejlads som valgfag stedet at være.

Timerne er både et supplement til de vandvante på linjen og et uforpligtende prøverum for de vandinteresserede på de andre linjer.

Du prøver både windsurfing og sejlads i kølbådene 606 og match28. I bådene bliver du introduceret til en sejlers grundlæggende opgaver; du sidder med som gast og hjælper til på båden i de forskellige manøvrer. Du lærer at rigge båden til og af, og lærer de basale begreber ombord på en sejlbåd, praktisk sømandskab og trim.

Også på valgfaget sejler vi tur- og kapsejlads og til slut opnår du boathandling på begynderniveau. Du lærer at tage bestik af vind og vejr og at læse en vejrudsigt.

På surf-delen tager vi udgangspunkt i den enkeltes niveau og interesse. Du arbejder altså ud fra din egen individuelle plan, der tager højde for dine lyster, ambitioner og evner. Er du begynder, arbejder vi med snorstart, statiske vendinger, rig-styring, stavvending og bomning.

Er du øvet, er udgangspunktet strandstart og vandstart, og vi øver jibe og freestyle. Er du ekspert, er der mulighed for kapsejlads og foil.
Uanset hvad, kom bare frisk, Venø har vand nok til alle.

 

 

# VENØEFTERSKO