Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med Klatring som valgfag

Nyder du også at hænge i det næstyderste af neglene? I valgfaget Klatring kommer du mere end noget andet sted til at prøve kræfter med naturen og dens eviggyldige love.

Vi lægger arm med træernes stammer og grene og fletter fingre med klatrevæggens greb og fremspring.

Valgfaget Klatring tilbydes både sommer og vinter. Om sommeren foregår det udenfor i Venøs træer og på de stejle skrænter og i vinterhalvåret trækker vi indenfor i skolens hal, hvor den store klatrevæg lokker med et væld af mulige og næsten umulige ruter.

Vi klatrer efter Dansk Klatreforbunds standardkurser 1 og 2, hvor du udover kendskab til og anvendelse af udstyr, korrekt kommunikation og bevægelsesteknik også lærer at klatre og sikre dig selv under førstemandsklatring.

Vi klatrer både toprebsklatring, hvor du er forbundet til et sikringsreb med fæste øverst på ruten, og den såkaldte bouldering, der er klatring uden reb i lav højde med madras som sikring. Her kommer du kun så højt til vejrs, at du altid lander blødt, hvis du falder.

At klatre udvider følelsen af selvstændighed og bevægelsesfrihed, både i naturen og på væggen, men en klatrer er jo langt fra altid alene. Klatring kræver ofte veludviklede samarbejdsevner og du vil derfor også lære sikringsteknikker, der gør, at du kan hjælpe din makker trygt til tops.

En bedrift bliver sjovt nok større, når den deles.

 

 

 

# VENØEFTERSKOLE