Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Lær at sejle havkajak på Venø Efterskole

I valgfaget Havkajak udnytter vi Venø Efterskoles unikke placering, omgivet af vand, få skridt fra Limfjordens bred. Det rolige farvand på øens østside giver ideelle betingelser for en tryg introduktion til kajakroningens særlige disciplin, så du hurtigst muligt opnår stor fortrolighed og sikker fornemmelse af din og kajakkens muligheder og begrænsninger.

Det kræver styrke og teknik at manøvrere en havkajak og undervisningen fokuserer på færdigheder, der skal gøre dig selvstændig og sikkert sejlende. Initiativ og samarbejdsevne indlæres gennem forskellige udfordrende øvelser, kollektive som individuelle, fra teknikkerne i et sikkert 360 graders rul til redningsaktioner på vand, så du med det samme kan komme din makker i kajakken ved siden af til undsætning, skulle uheldet være ude.

Vi introducerer og underviser ud fra det internationale IPP-system, der er et sæt europæiske standarder for roeruddannelsens forskellige niveauer, og i løbet af skoleåret vil du få mulighed for at aflægge prøve til IPP niveau 2, som kan bruges fremover, hvis du vil arbejde med havkajak.

Meget handler selvfølgelig om sikkerhed og respekt for elementet, kun en tåbe frygter ikke havet, står mejslet i undervisernes bevidsthed, men vi gør meget ud af at lære gennem at lege, og så snart vi er overbeviste om, at du er sikker, sødygtig og vandtæt, tøver vi ikke med at tage af sted på længere ture langs kysten til Venøs smukke spidser i nord og syd.

Har du en gang oplevet havkajakkens blidt vuggende, vægtløse glid gennem vandspejlet, har du en glæde for livet.

 

 

# VENØEFTERSKOLE