Besøg skolen - Se mere her


Tilmeld

dig som elev

klik her


Åbent hus

klik her

Efterskoleår med valgfaget Parafraser

Fan painting – mal med din yndlingskunstner

I valgfaget parafraser dyrker du din yndlingskunstner og henter inspiration i hans eller hendes liv og værk til at male dit eget billede.

Du går på opdagelse i vedkommendes bagkatalog, undersøger den kreative tilgang, stil og teknik. Hvilke temaer og budskaber kan du spore? Måske er det simpelthen denne kunstners personlige livshistorie, der bare er så spændende, at det lægger op til malerisk fortolkning.

Du kommer til at arbejde med kunstnerisk overførsel, bearbejdelse, fortolkning og formgivning. Dit produkt er et maleri, men det kan sagtens være, du vil male over en skulptur af Rodin, et digt af Strunge eller en Billie Eilish-sang. Det kunne også være en film eller serie, der fremkalder uafrystelige billeder i hovedet på dig. Hvad end der sætter kreative idéer og giver dig lyst til at gribe penslerne.

Du vil finde ud af, at du bliver klogere på hvilken type kunst, der tiltaler dig, hvorfor det lige er den slags udtryk, du er nysgerrig på. Du bliver tvunget til at sætte ord og ultimativt billede på, hvad det er i de enkelte fremstillinger, du finder spændende og hvilke tanker det sætter i gang hos dig. Kort og lidt flot sagt: Hvor og hvordan du i kunsten finder et forhold til verden omkring dig. Nu lyder det helt eksistentielt. Det må du leve med.

Når alle disse tanker og idéer er kommet til syne på lærredet, fejrer vi det selvfølgelig med en udstilling, så dit værk kan give inspirationen videre og fortsætte den kunstneriske udveksling.

 

 

 

# VENØEFTERSKO